Nieuwsbrief mei 2020

Lieve allemaal,Hoe beleef jij wat er gebeurt?
Persoonlijk vind ik bepaalde zaken op dit moment soms een uitdaging en de verhalen van mensen in de praktijk raken me diep. Neem in ieder geval de verantwoordelijkheid voor jezelf en je energie.
Ook al zijn de maatregelen versoepeld, onderhuids voelen we soms nog de onrust, zelfs al heb je er misschien niet persoonlijk mee te maken.
Voel je onrust opkomen, adem dan een paar keer heel diep door en adem extra naar die plekken in je lichaam waar je spanning voelt. Maak weer contact met de kracht van je eigen licht.
Langdurige stress gaat ten koste van je weerstand. Komen er nare gedachtes bij je op, dan kun je ook zeggen “nee dank je”. Ga dan weer met je aandacht naar je hart en het licht en de kracht in jou, die zo sterk en helend is.
Laat de warmte van de zon binnen komen. Als de zon niet schijnt, stel je dan voor dat je lekker in het zonnetje zit. Het is een makkelijke manier om weer bij je eigen energie te komen.

Ons eigen lichaam is zo krachtig
Laten we dat niet vergeten.

We worden op een bepaald niveau in scenario’s geduwd waar we zelf soms geen keuze in hebben en die we misschien niet fijn vinden. Het is een uitdaging om binnen de mogelijkheden die er wel zijn dicht bij jezelf te blijven, trouw aan je eigen gevoelens, gedachten, intuïtie en handelen.Het is goed om emoties te voelen en ze ruimte te geven als ze eruit willen.
Een rondje hardlopen of een stevige wandeling maken, trampoline springen, lekker je huis soppen, touwtje springen, kortom praktisch en lekker je energiek bezig zijn, kan ook helpen om boosheid of datgene wat een uitweg zoekt te laten stromen.
Emoties mogen de ruimte krijgen, niet vanuit geweld of een wijzende vinger, maar vanuit kracht en eigenwaarde. Emoties zoeken toch een uitweg en het is heel gezond om op te komen voor onszelf en onze waarden. Ruimte creëren op energie niveau.
Als we op vakantie zijn geweest, dan kijken we vaak weer anders tegen zaken aan. Dat creëert extra ruimte. Ruimte in jezelf en soms ook ruimte om bepaalde dingen anders aan te pakken. Vaak kijk je  weer met andere ogen en met frisse energie.
Op energie niveau kun je zeker in een tijd van transformatie ook ruimte creëren, door je voor te stellen dat je alle ruimte hebt. Door je voor te stellen hoe het zou zijn, hoe jou ideaal beeld eruit ziet, intunen op een fijne ervaring, het kan allemaal helpen om op energieniveau al enorm veel ruimte te creëren.

Zoek de oplossingen en de vernieuwing in jezelf en blijf in de vraag.
Een ander kun je niet veranderen, ook al ben je het misschien niet eens met de ander. Je kunt wel het besluit nemen bij jezelf te beginnen en trouw te blijven aan jezelf. Als het nodig is, zoek dan hulp. Je bent van harte welkom in de Zunne, als je een hulpvraag hebt.
Er worden individuele consulten gegeven voor kinderen en volwassenen. Wees lief voor jezelf en voor elkaar.
Liefs Janneke.

www.dezunne.nl