Observeren, verwelkomen en loslaten

Workshops

Opstellen van het verlangen

Deze methode is verwant aan de meer bekende familie-opstellingen. De bedoeling is te onderzoeken waar en wat belemmeringen zijn, die je ondervindt bij het vervullen van een voor jou wezenlijk verlangen.

In een kleine groep van circa 6 á 10 personen, aangestuurd door informatie van cliënt en representanten wordt stap voor stap een afspiegeling zichtbaar van de innerlijke dynamiek van de cliënt. Op deze manier kunnen belemmeringen duidelijk worden.

De opsteller kiest zelf de representanten uit, welke hij of zij voor delen van het verlangen in de opstelling wilt. Een representant is altijd vrij om ja of nee te zeggen als hij of zij gevraagd wordt.

Je kunt je aanmelden als representant of voor een eigen opstelling. Het is telkens weer indrukwekkend om te ervaren hoeveel informatie in de opstelling zichtbaar wordt.

Familie en organisatieopstellingen

Ieder mens is onderdeel van een groep. Een familie, een organisatie, een systeem. In elk van deze systemen leven dynamieken en patronen die ons gedrag, onze emoties en onze kijk op het leven beïnvloeden. Soms wordt dit zelfs van generatie op generatie doorgegeven.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gevoel dat je niet verder komt, dat iets je steeds weerhoudt om ten volle te leven. 

Bijvoorbeeld op het vlak van familie, gezondheid, werk, kinderen, relaties. Of bepaalde emoties die steeds de kop op steken, zoals boosheid, verdriet, angst, gebrek aan zelfvertrouwen, spanningen, onrust etc. Ook bij conflicten, kan een opstelling inzicht geven.

Een opstelling is een methode om zaken waar we tegenaan lopen, waar we last van hebben, of die ons gedrag of onze kijk op iets beïnvloeden meer zichtbaar te maken.

Door middel van representanten, personen gekozen uit de groep, wordt een vraag of een verlangen ruimtelijk en visueel opgesteld. Door het waarnemen van hun beleving en onderlinge dynamiek kan er meer inzicht komen in de oorsprong van eventuele blokkades en kan de beweging die nodig is om zich hiervan los te maken, duidelijk worden.

Als de orde, het evenwicht en de rust kunnen hersteld worden, wordt de levenskracht en de liefde binnen het systeem voelbaar.

Je kunt deelnemen met een eigen vraag voor een opstelling, of als representant. De andere deelnemers zijn deelnemende getuigen of kunnen uitgenodigd worden als representant.

Dolfijnen workshop op maat

Met meditatie, creatieve en praktische oefeningen.

Een Dolfijnen workshop dag voor groepen (collega’s, vrienden en vriendinnen, familie etc.) wordt op aanvraag verzorgd.

Voor meer informatie hierover kunt u mailen of bellen.

 

Verder worden er in de Zunne allerlei losse workshop dagen of avonden georganiseerd. 

Deze vind je in de agenda.